Päronpajen blev en äppelpaj
Det här receptet hittade jag från början på denna bloggen. Bytte sedan ut päronhalvorna mot äppelklyftor istället. Det gick alldeles utmärkt och pajen blev väldigt god. Serverades med vaniljsås och en klick vaniljglass.
2 1/2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 ägg
100 g smält smör
äppelklyftor
Blanda alla torra ingredienser. Rör ner det smälta smöret + ägget.
Smörj en form. Lägg i äppelklyftorna. Klicka smeten över äpplena.
Grädda längst ner i ugnen på 175 grader.
2 1/2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 ägg
100 g smält smör
äppelklyftor
Blanda alla torra ingredienser. Rör ner det smälta smöret + ägget.
Smörj en form. Lägg i äppelklyftorna. Klicka smeten över äpplena.
Grädda längst ner i ugnen på 175 grader.
Kommentarer
Postat av: Karin
älskar äppeldelikatesser
Trackback