Päronpajen blev en äppelpaj

Det här receptet hittade jag från början på denna bloggen. Bytte sedan ut päronhalvorna mot äppelklyftor istället. Det gick alldeles utmärkt och pajen blev väldigt god. Serverades med vaniljsås och en klick vaniljglass.

2 1/2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 ägg
100 g smält smör
äppelklyftor

Blanda alla torra ingredienser. Rör ner det smälta smöret + ägget.
Smörj en form. Lägg i äppelklyftorna. Klicka smeten över äpplena.
Grädda längst ner i ugnen på 175 grader.

Kommentarer
Postat av: Karin

älskar äppeldelikatesser

2007-09-30 @ 21:31:38
URL: http://karinolofsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0