Orange.

Vilken jobbig dag, jag är helt slut.

Tur att mitt nya fina oranga armband från KyssJohanna piggar upp. :-)








..och lite Ben&Jerrys Chocolate Fudge Brownie gör mig också gladare. Mmm..så gott..

Indiska nästa.

Snart dax att ta en tur till närmaste Indiska butik, tror jag. En hel del plagg och inredningsprylar som lockar därifrån. Massa fina kuddfodral har kommit in bl.a.

Brukar du hitta fina kläder/prylar på Indiska?




Bild: Indiska

Batik

image334Jag brukar kolla in Bohemicas blogg emellanåt (hennes nya bloggdesign är grym!), och mig har hon ialf lyckats med att inspirera. Färg och annat nödvändigt har inhandlats på Panduro för att kunna göra en egen batiktröja! Så fort jag får en ledig stund mellan jobb, tråkiga "måsten", plugg och annat, så ska jag sätta igång! Ska se om jag samtidigt får tid att sätta igång och smycka/måla/dekorera mina obehandlade träramar jag fyndade på IKEA då också.

bild: Panduro

Love it.

image333

Vad tycks?

Jag tycker ialf min nya väska med brokadmönster är helt underbar. :)

Lyxmåndag?

Jao, på ett sätt är det ju det..eftersom jag är ledig från jobbet..men tyvärr inte ledig från 100 andra "måsten"..är så himla trött hela tiden och magen krånglar..men men ska tänka positivt!

5 bra ting:

- Jag fick lön i fredags!

- Jag & min honey gick ut och åt på mysig restaurang igårkväll, provade en ny (italiensk) rätt som visade sig vara supergod.

- Solen skinner idag!

- Jag har unnat mig en ny parfym som jag suktat efter länge, Escadas Sunseat heat

och..framförallt..


-
Jag har världens bästa familj som alltid ställer upp!

Lovely

Åååh gu´ så trött jag är..jobbade min sjätte dag i sträck idag, slutade kl 17, hem och duscha och byta kläder sen på middag/fest hos R. Riktigt trevligt..för trevligt..skulle varit i säng för länge sen.. imorgon upp och jobba igen vid 08..sjunde dagen..sen kommer ialf Honey och hämtar mig, hem och duscha och byta om (igen) och sen ska jag bjuda ut min babe på fin restaurang middag, bord och allt bokat och klart, för det är han värd! Jag bara jobbar och jobbar på hans semester, men imorgonkväll är det bara han och jag ialf. Sen ledig måndag, tisdag och onsdag. :) Ska bara klara av morgondagen. Behövs sömn för det. Ciao

Björnbär & Svartvinbärssorbet..

image331



Eftersom jag slutade jobba så sent igår, vilket fick till följd en sen middag osv så orkade jag inte blogga om att jag faktiskt köpte mig en Solero Blackberry Smoothie igår eftermiddag. Har ni smakat den?


Så här skriver de på GB:s hemsida om glassen; "Solero Blackberry Smoothie, är frisk och fruktig björnbär- och svartvinbärssorbet tillsammans med bananglass, kanske årets snyggaste glass och innehåller endast 99 kcal."

Den var hur som helst väldigt god! Den får 4 av 5 ♥ av mig! =)

Peace

"Peace" armband, Dogeared

image330
Bild: KyssJohanna

än finns det hopp..

image329

Jag gillar denna tee.
Bild: So swedish

Pretty little thing

image328

Söt liten makeup-väska från Fifi bags. Visst är den adorable? :)

Åskväder..

Usch..det mullrar och blixtrar utanför =(

Jag som skulle ut på powerwalk..

Why?

Och vi som skulle på utflykt till Silverforsen idag..

Typiskt!

=(

Nu när man äntligen hade börjat få upp hoppet igen, om soliga sommardagar med värme..

this will soon be mine

image326

bild: kyssjohanna

Godmorgon

Strålande solsken som lyser in genom fönstrena när man vaknar på morgonen är inte fel! Härligt!

Det blev inte så mkt bloggande igår som jag hade tänkt mig. Dels så satt jag ner max 10 min på hela dagen (vi sprang runt och fejade och donade, städade, fixade, tvättade..puh!). Dels så funkade inte bloggen när jag väl skulle sitta vid datorn lite. Well, well..

Honey hjälpte till med städande och fick också upp skohyllorna jag köpte på IKEA förra lördagen igår till slut. Det blev nice. =) Skönt att slippa snubbla på skor när man kommer innanför dörren nu.

På kvällen hyrde vi två filmer och beställde thaimat. Jag somnade i soffan 10 minuter in i andra filmen. Trött!

Men idag känner jag mig hyfsat pigg. Funderar på att ta en powerwalk innan frukost nu.

Senare idag funderar Honey och jag på att åka till Silverforsen. Ska visst vara mysigt och fint, men ingen av oss har varit där trots att det bara är några mil härifrån. Well vi får se vad vi hittar på..

Ciao så länge.


Uppdatering: Blev ingen utflykt idag. Vi sparar Silverforsen till imorgon istället. Idag har vi myst på balkongen istället, chillat i värmen och varit och storhandlat. Precis avnjutit en god hemalagad lasagne med vitt vin till. På en måndag! Det märks att Honey har semester. Och att det är sommar..äntligen!
=)

the Outsider

image322

I ♥ oversized tees

bild: asos

Nya tavlor till köket med mera

Visst är de fina? Jag köpte gula ramar och och ramade in "vykort"sbilder. Ska hänga upp dem i köket sen. Det kommer nog bli finfint. =)




Ja, merparten av dagens timmar har alltså spenderats på IKEA. Syster yster, jag och kära mamma min samåkte upp till varuhuset kl 09 imorse..och ca 8 timmar senare var vi hemma igen. Däremellan hann vi med att sitta i bilen en timme upp och en timme hem, vandra IKEAvaruhuset runt samt inta en lunch på deras restaurang. (Köttbullar, potatis och lingon..yummy). Mkt trevlig dag. Mamma och syster yster shoppade flitigt, själv var jag egentligen bara ute efter en skohylla (vilket jag hittade och köpte) men köpte alltså också de gula ramarna och vykortsbilderna samt 6 st obehandlade träramar som jag ska göra mera personliga genom att själv måla och dekorera dem och en te/kaffepress.

Hade C och jag haft plats för ett sånt här fint "sminkbord" i sovrummet, skulle jag emellertid mer än gärna även ha inhandlat grejer till det. Har drömt om ett sminkbord sen jag var liten...men det har aldrig funnits plats..en del "flickdrömmar" försvinner helt enkelt inte.. ;-)

image321

Fint eller hur? =)

Efter att jag kom hem till C igen, så lagade jag middag, "min" lasagne, till C och mig. Sen har det varit fullt upp med tvättande (MKT tvätt!..tröttsamt!) Känner mig ganska så slut i både kroppen och huvudet nu..snart sova..upp och jobba imorgon nämligen..


IKEA

Imorgon bär det iväg till   image319.

Godnatt

D&G väska

image318

Snygg väska..men priset..nästan 12 000 kr...löjligt dyrt om du frågar mig..visst det är en Dolce & Gabbana väska..men ärligt talat..jag hade MKT hellre åkt på en lyxig solsemester för de pengarna istället.

Vad hade ni valt? En dyr designerväska eller en lyxig semester utomlands?

bild: asos

Vilket armband väljer du?

image315

image316

image317






















bild: asos

Drömmar om Köpenhamn..

image314

Tänk att få dra över sundet..över bron..till friheten..



Det regnar...idag igen! *suck*

Är ledig från jobbet i 3 dagar nu, men det kommer bli fullt upp ändå..mkt att fixa med..

Drömmer mig bort en stund..vill åka till solen..ligga och lapa sol på en strand och bada i ett turkosblått hav..kanske till hösten när plugget drar igång igen..om det finns någon liten lucka då....nu måste jag jobba och spara..

I sommar vill jag dock hinna med åtminstone ett besök i huvudstaden..och så vill jag till Köpenhamn..tänk en solig mysig weekend där med älsklingen, shoppa second hand, sitta på uteserveringar, slappa och ha det skönt..ååh jag vill!

Underbara väska..

image313
..du ska bli min.. ;-)

Ösregn..

Idag har det regnat nästan hela dagen..verkligen forsat ner..trist..

Hade en lugn dag på jobbet visserligen..imorgon en kort dag på jobbet sen är jag ledig i ett par dagar..skönt!

Det regniga vädret ska dock tydligen hålla i sig ett tag..får bli att kura ner sig inomhus och läsa och kanske hyra någon bra film då..

..och ska man gå ut gäller det att "beväpna" sig med stövlar och paraply.

Mitt paraply är enfärgat rött, så fint så..skulle bara haft ett par matchande stövlar till också ;-)


image312

Detta halsband..

image311..är sååå "jag". ;-)

Love it!

Tack honey, du är bäst..
























Bild: asos

Ecuador Dark

image310Det är ju faktiskt sommar! (Även om vädret här inte är så sommrigt för tillfället).

Glass hör sommaren till tycker jag, och i år ska jag inte vara så tråkig och bara köpa min "favorit" glass hela tiden utan istället prova några av nyheterna i glassfrysdisken. Först ut är;

Magnum Ecuador Dark

Vaniljglass med mörk choklad från Ecuador..

Mitt betyg:

3 ♥ av 5 möjliga.
Gillar mörk choklad och vanilj så tyckte glassen var god. Dock lite tråkig..mörk choklad och vanilj that's it liksom.


Återkommer med fler glassiga tester.. ;-)

Missa inte..

..Svt:s programserie "Kvinnans plats" som visas torsdagar på kanal 1, kl 22.00, om starka kvinnor som vågar kämpa mot bl.a mäns förtryck, gamla konventioner etc.

Boktipset..

image309..har precis läst ut Damernas detektivbyrå av Alexander McCall Smith. Rekommenderas!

Nu ska jag börja läsa Är det någon där? av Marian Keyes.


Åååh det här är en del av sommaren för mig, att kunna läsa böcker jag vill, skönlitterära böcker, och slippa kurslitteraturen för ett tag. =)

Det är skönt att simma..

..simmade 1000 m i tisdags och 1500 m i torsdags :)

Idag är jag lite bakis efter föregående kvälls bravader men planerar att ta en låååång kvällspromenad..powerwalk alltså, uppdatering följer senare..

Nästa vecka ska jag komma igång rejält..då ska det tränas så mkt jag bara hinner mellan jobb, nöjen och dagliga bestyr. (haha det ordet lät gammaldags)

Hoppas vädret blir bättre nu i Juli. Jag vill ha Sommar & Sol juh..



Om simning:

Så här skriver tidningen iform om simning :)


Kaloriförbrukning: "Du förbänner inte färre kalorier i vatten för att det är kallt och du inte känner att du svettas. Tvärtom - om vattnet är kallt måste kroppen använda extra energi för att hålla värmen. Så i vattnet får du faktiskt en omgång kaloriförbränning till skänks som du inte känner att du behöver jobba för. Om du simmar rätt tränas också kretslopp och alla stora muskelgrupper - och därmed förbränns ännu fler kalorier."
Allsidig träning: "Du blir också smidigare. Simningens största fördel är förmodligen att det är en extremt skonsam motionsform. Skaderisken är nästan lika med noll. Simning är en väldigt allsidig träning och därför ett optimalt sätt att träna kroppen då flera muskelgrupper arbetar samtidigt. Bäst träning får man självklart om man varierar med olika simsätt; crawl, ryggsim, bröstsim (och fjärilsim)."
Slutsats: Mer skonsam kaloriförbrännande träning får man leta efter.

Jag har alltid gillat vatten och att simma. Men Pilates & Yoga samt någon typ av dans/step inspirerat konditionspass är andra favoriter. Vilken typ av träning fördrar ni?


RSS 2.0