Trådlöst

Funderar på att skaffa trådlöst bredband. Får i så fall bli ett pay as you go bredband från 3. Uppstartningsavgiften är ganska dyr men sen kostar det inte alls särskilt mkt per månad, så funderar på att slå till faktiskt. Då kan jag ju sitta i HydePark och blogg om det skulle vara så..Nice! Jag har ju fått mina stipendiepengar nu (eller ja 80% av dem ialf) så jag badar nästan i pengar hehe..eller kanske inte..men nu klarar jag mig ett tag ialf!

Hänt mkt sen sist jag bloggar men hinner aldrig uppdatera och lägga upp bilder längre..därför jag vill skaffa mig trådlöst, så kanske det kan bli bättring på den fronten framöver..

Fast å andra sidan..Vem hinner blogga ofta när man bor i London? Här finns ju så mkt annat som pockar på ens uppmärksamhet :)

So far so good

Denna veckan har varit trevlig hittills, och idag är det torsdag och alltså bara två dagar kvar till helg!

I måndags kväll var jag och tränade Swedercise i Sv Kyrkan och i tisdags kväll hade vi ett event direkt efter jobbet, ett semenarie av Erik Penser Fondkommission AB följt av en sit down dinner och mingel. Igår var det after work som gällde på kvällen, vi gick till Occo, och drack goda drinkar och hade allmänt trevligt, planerade inför helgen m.m. Det blev några Berry Belinis (champagnedrink) för mkt kanske.. Lite "lulliga" gick vi sen till Primark och shoppade sista halvtimmen innan de stängde (de har ju öppet till kl.21). Köpte ett sött blommigt paraply för endast 3 pund.

image613


Lördag kommer Emma, Linda och Sofie. Ska bli superkul! Vi ska "puba" först och sen eventuellt  "cluba", förmodligen på ett ställe som heter Movida, som tydligen ska vara en av Londons bästa klubbar, men vad vet jag, har aldrig varit där, men det ska bli kul i vilket fall!

Kolla vilken fin header jag fick

196177-611

Det är duktiga Cimen som har gjort den! Tusen tack!!!!
Fast som ni ser det blir lite fel när jag ska "sätta in" den..help please?

Uppdatering: Wow jag är supernöjd! Kul med förändring även på bloggen, tusen tack Cimen!!

PS. Har också ändrat min "profil"bild som ni ser, den bilden hittade jag här.

After work, Hyde Park & Bounce funderingar

Alltså, jag tar nog tillbaka det där om att det är dags att införskaffa en vårjacka, nu har det blivit kallt här i London igen..brrr..

Eventet hos Ambassadören var coolt! Tänk att bo sådär..lyxigt men smakfullt, stora vackra rum = helt underbart mansion. Mkt folk. Lite Mingel även för min del. När det var slut vid 22 tiden gick jag och M och tog en fika på bokcafeet vid Oxford circus, trevligt! Sen hem och i säng..Lång dag..gick hemifrån kl 07.30 och var hemma efter kl 23, Puh! Dock kul!

Gårdagskvällen var också trevlig, After Work med G, S, E och P! The duke of Wellington puben igen, vin och prat om allt möjligt.

Idag började jag dagen med att gå en promenad i Hyde Park. NICE! Men kallt, men nu hade jag min mössa, så no probs! =)

Ikväll kanske, kanske det blir musikal faktiskt..we'll see. Eller bara ta det hyfsat lugnt. Känns som om jag behöver vila upp mig en del, börjar känna mig ganska sliten, men musikal är ju alltid trevligt, så vi får se hur jag gör..

Behöver snart hitta någonstans, inte alltför dyrt, där jag kan klippa mig också.

Btw, Bounce kommer till London i slutet på Feb, de ska uppträda på the peacock theatre och jag vill gå, tror jag ska beställa biljetter dit.

Swedercise i London

Igår var jag på "Swedercise" (friskis&svettis) här i London. Det var roligt så det blir det flera ggr, jag ska bli fit for fight till sommaren hade jag tänkt =)

Idag och ikväll blir det fullt upp, Riksbankens event ska förberedas och "klaras av", helst utan några som helst missöden.

Men imorgon är det fredag och sen helg! Om det fina vädret håller i sig så ska jag ut och gå massor i Hyde Park.

Nästa helg blir det nog fest, för verkar som jag får besök av tre roliga tjejkompisar som aldrig tackar nej till party om jag känner dem rätt.

Btw, Happy Valentin's day på er!

Som en nyutslagen ros

Alltså igår var det 15 grader här i London! 15 grader! Och det är inte ens mitten av februari ännu.. Jag behöver införskaffa en vårjacka nu(!) eller ja, igår helst..

Man blir lite skraj också..beror detta på växthuseffekten eller brukar det vara så här i varmt i London så här års? Någon som vet?

Annars flyter det på ganska bra här, känns som om man har kommit in i någon sorts "vardag" (en händelserik och trevlig sådan) här i London också. 

Igår köpte jag även en ny parfym, rosvatten, hoppas jag doftar som en nyutslagen ros nu då ;-)

Den doftar faktiskt väldigt gott =)

image610

The Carnaby Street

Igår var en kompis, Sofie, på besök! Hon ska göra sin praktik i Brighton och jag ska definitivt spendera några helger under min praktikperiod hos henne i denna till synes underbara kuststad. Men igår var det alltså hon som kom till London, och vi gick runt på Carnaby Street, en mkt mysig gata en bit från Oxfords streets kaos. Jag har hittat många små mysig butiker, pubar och caféer på denna gata, så Carnaby är en ny favorit här i London!

Sofie och jag hann med en hel del snack under dagen, mellan lite promenerande, en kaffe latte på ett café och senare öl och mat på en pub i närheten, och på puben, bordet jämte oss, råkade det visst sitta en svensk ganska känd profil från SVT. Världen är liten. ;-)

image608


image609

Sötaste koftan plus snyggaste mobilen

Alltså det är farligt att bo här..

Jag shoppar som aldrig förr..Primark, TopShop, Karen Miller m.fl. affärer är svåra att motstå..

Hur ska detta sluta?

Sötaste koftan kommer från Primark, gräddig botten med sött blommönster, jag avgudar den..sötare får man leta efter faktiskt.

 

Snyggaste
mobil modellen just nu har jag också tycker jag..fick den av La familia innan jag åkte.

196177-572
 

Min La Familia är världens bästa, saknaden efter dem är stor. Men det gäller att göra det bästa av tiden som jag har här. Och jag tycker jag har lyckats ganska bra hittills..Igår kväll var det dags för after work igen..ännu fler trevliga människor och denna gången drack vi vin/öl på ett mysigt ställe som heter Duke of Wellington.

My strenghts and my weaknesses

Enligt mina vänner på Facebook så är detta bra med mig:

#best dinner companion

#person with the best hair


#best companion on a desert island

Och det här är tydligen mindre bra:

#craziest

# most absentee

Hmm..

Galen? Jag? Jaha där ser man ;) Att jag kan verka frånvarande/förvirrad ibland det håller jag dock med om. Huvudet i det blå heter det visst.

Dags att börja jobba!

Ha en bra dag!

Mkt "småmynt" i det här landet

Det går ju 100 penny på ett pund och det finns 1 pund-mynt och 2 pund-mynt dessutom.

Det blir mkt mer skrammel här än vad jag brukar dra runt med hemma..Fast det är klart..ett pund är ju också trots allt värd ca 12,70 kr för tillfället..så det där småslantarna är nog inte så små egentligen..

Fick ialf köpa mig en söt liten börs till allt mitt skrammel.

image605

image606

Semlor och drinkar

Igår var en bra dag. Stressigt som vanligt på praktiken men blev bjuden på Lunch av min handledare på ett dyrt ställe (glad jag slapp betala!) på Baker's street och på eftermiddagen bjöds det på semlor/fastlagsbullar (faslansbullar uttalar jag det som) från svenska affären på Crawford street. Massor med bullar..en åt oss var..orkade bara halva min dock..så mäktig..men god..åt ni någon semla/fastlagsbulle igår?

image602



image601


Dessutom, efter jobbet var jag på en mycket trevlig after work med Eva, Gunilla och Per. Blev helt kär i stället som vi hade vår after work på, Occo..så mysigt..!

Visste ni förresten att fläder på engelska heter elder flower? Snyggt namn på en väldigt god ingrediens i drinkarna jag drack. Det blev några stycken. Happy Hour liksom. Var allt lite lullig när jag sent omsider kom "hem".

image604


Nu sitter jag framför  min skärm på kontoret igen och slevar i mig lite frukost, Kellogs K med mjölk, om några minuter börjar arbetsdagen.

Ha en bra dag!

After work

Precis kommit till "jobbet". Är lite tidig så hinner slänga in ett inlägg.

Ikväll när jag slutar vid halv sex ska jag på after work! Ett ställe med jättegoda drinkar sägs det, happy hour gör dessutom att man får två till priset av en! Ska bli mycket trevligt! Men först en lång dag här på kontoret att klara av.

De här filurerna kom förresten fram och hälsade på mig i söndags när jag var ute och gick i Hyde Park.

196177-594

196177-600

Hyde Park London

Sitter på kontoret och väntar på att få gå på Lunch, magen kurrar..

Igår var jag ialf och gick i runt i Hyde Park flera timmar, (riktigt stor park) det blåste och var ganska kallt, men det var ändå trevligt för parken känns verkligen som en grön oas mitt i Londons bullriga centrala centrum. Fast sirenerna från polis och ambulans bilarna kommer man inte ifrån här heller tyvärr..


196177-597

Ett litet hörn av den stora parken

196177-595

Hummus&Latte fika i London

Efter flera flera timmars shopping pa Oxford street igar sa blev det en fika med tva andra praktikanter som jag nyligen traffat, Eva och Gunilla, trevliga tjejer och mysigt cafe som vi hamnade pa, lag lite off oxford street, nagon liten tvargata, jag bestallde hummus, brod och gurkpinnar och en Latte! Yummie! Smakade underbart efter manga timmars springande pa Top Shop, Miss Selfridge, Primark med mera..sa himla mkt folk overallt oxa..ska aldrig mer shoppa i London en Lordag..far bli vardagskvallar efter jobbet hedanefter..kladaffarerna har ju oppet anda till till 20-21 pa kvallarna har ;)

Hummus

RSS 2.0