Slut för idag

Imorgon är den 1:e oktober...vilket betyder mindre än 4 månader tills allt ska vara klart. Mina prioteringar framöver måste bli; praktikplats, c-uppsats samt träning..Verkligeheten gör sig påmind..

Hoppas ni haft en skön och trevlig helg ialf!

Nu ska jag lägga mig och läsa lite..upp tidigt imorgon..så därför säger jag godnatt.


Päronpajen blev en äppelpaj

Det här receptet hittade jag från början på denna bloggen. Bytte sedan ut päronhalvorna mot äppelklyftor istället. Det gick alldeles utmärkt och pajen blev väldigt god. Serverades med vaniljsås och en klick vaniljglass.

2 1/2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 ägg
100 g smält smör
äppelklyftor

Blanda alla torra ingredienser. Rör ner det smälta smöret + ägget.
Smörj en form. Lägg i äppelklyftorna. Klicka smeten över äpplena.
Grädda längst ner i ugnen på 175 grader.

På promenaden..

Det blev ingen powerwalk fart direkt, men var ute och gick i över 90 min ialf, passade på att ta lite foton också för en gångs skull..ett av mina favoritmotiv är grindar..så blev glad när jag fick syn på denna..gillar översta kortet bäst :)

image436



image440

image442

image439


En Latte räddar dagen

image434

Nu har jag fått i mig en S T O R kopp Latte med mkt skummjölk (lactosfri), funderar på om jag ska ut i rusket en runda och powerwalka..inte så lockande med tanke på vädret men jag ska nog göra det ändå..

Bild:
Arla

Old fashion style

image432

På tal om klockor..finaste klockhalsbandet om du frågar mig..

Bild: Topshop

tjugo över sex

image435Så dags vaknade jag imorse, för C hade ställt väckarklockan på den tiden..för han skulle upp och titta på Formel 1! Tsss..*himlar med ögonen*
Somnade om och vaknade två timmar senare..fortfarande för tidigt att gå upp..ialf när regnet står som spön i backen och man blir deprimerad när man tittar ut..
La mig igen och läste flera kapitel i Är det någon där?- boken..
Mkt annat jag borde göra idag egentligen..men har ingen lust eller ork...ge mig lite energi, tack..jaja vi får se vad som händer idag..

Hoppas ni får en skön söndag ialf!

Snälla ord till mig själv..

Känner mig lite nere idag av någon anledning..antagligen stressrelaterat..ruggigt väder också..regn, regn..tur vi gick tidigt imorse..då var solen framme en stund..såg ut att bli en fin dag..men se det blev det inte..

Idag har jag ialf varit duktig och tränat lite så ska ge mig själv lite cred för det:

-30 min powerwalk
-20 min pilates
-40 min yoga

Sådär ja..

Jakten på lycka

image430Ikväll hyrde C och jag en verklighetsbaserad film som heter Jakten på lycka med Will Smith, lagade en god middag och myste med tända ljus. Har varit riktigt "rusk"väder hela dagen så skönt att vara inomhus och ta det lugnt..fast ibland kan det bli för mkt av det också..kanske dags för en festkväll snart..

Hoppas ni haft/ har en trevlig fredagskväll ialf!

Sweet dreams..



Nya smycken

image429

image428

Länge sen jag köpte nya smycken. Tills nu då vill säga..
Fyndat halsband och örhängen från Asos.



Vill ha din tröja

Jag vill ha din tröja. :) Den var superfin! En sväng förbi H&M divided imorgon då kanske..men bara om jag hittat min viktiga pärm som så klart är helt puts väck nu när jag M Å S T E ha den..alla referenser, arbetsintyg m.m finns ju i den pärmen..damn it!

Äntligen hemma..

Jobbig dag..skönt att vara hemma igen ialf, ska laga en sen middag (har inte ätit sen kl 12 så jag skiter i reglen att man inte ska äta efter kl 18 för jag hungrar ihjäl isåfall), sen bara ta det lugnt. Har inte bestämt mig för om jag ska softa framför teven eller läsa..Nu ska jag ialf Ä T A ;-)

Ha en trevlig kväll!

trött..

Jaha så var man här igen, på universitetsbiblioteket..fick inte så många timmar sömn inatt..var uppe i varv när jag kom hem så det tog ett bra tag innan jag kunde somna, och väckarklockan ringde kl 06..trött är jag med andra ord! Har så mkt jag behöver göra..ta tag i praktiken, komma på C-uppsatsämne, börja på inlämningsuppgift 2 m.m...så jag vet ej vad jag ska börja någonstans..orkar dock inte få panik ännu..men den kommer väl ;-)

Ha en bra dag!

Stenladan

Precis kommit hem från en födelsedagsmiddag på Restaurang Stenladan. Trevligt. Men nu är jag jättetrött och imorgon blir det att gå upp tidigt och åka upp till universitetet igen, eftersom 2 semenarier står på schemat. Godnatt

I am invited

image427

Den kommer bara tidigare och tidigare för varje år som går känns det som..hösten har ju knappt börjat liksom..men inte mig emot..jag vill G Ä R N A ha hem förhandskatalogen från H&M så jag kan drömma mig bort till den varmare årstiden när hösten och vintern riktigt står mig upp i halsen..så känner jag emellertid inte ännu..tycker just nu att det är ganska mysigt att det är höst faktiskt  :) Powerwalkat vid strandpromenaden imorse, det var väldigt nice faktiskt..

Mormorsväskan

Jag har fått dille på olika sorters "mormorsväskor", brokadmönster, romantiskt blommigt med mera. Den här fyndade jag på Tradera för endast 11 kr! Så söt så! :)

Nu ska jag ut och powerwalka en runda så här på morgonen ialf, sen blir det ett pilates/yoga pass innan det är dags att sätta igång med allt plugg.

Hoppas ni får en bra dag!



Igår och Idag

Gårdagen bestod av träning, plugg och en mysig fika med Sarahdarlingen. =)
När jag kom hem från fikan på stan väntade C och våran doggie på mig, vi körde ut till Sjöarp och vandrade i skogen någon timme. Skönt att vara i naturen ibland, rogivande för alla oss stressade nutidsmänniskor ;-)

Idag var det väldigt segt att stiga upp när alarmet började pipa. Men upp kom jag på något sätt och sen bar det iväg. Var på plats på univeristetsbiblioteket strax efter kl 09, satt och pluggade till strax innan semenariet började kl 13. Semenariet varade sen till kl 15 och nu sitter jag på biblioteket igen. Om ca 2 h bär det iväg hemåt igen. Ska läsa 2-3 kapitel till innan dess hade jag tänkt..om jag orkar..huvudet är lite segt nu..När jag kommer hem vill jag ialf träna lite och sen bara slappa..så det är väl lika bra att sätta igång med läsandet..

Hoppas ni haft/ har en trevlig tisdag!

Oj glömde nästan..Grattis brorsan på födelsedagen! Nästan alla i min familj ska ju klart fylla år i samma månad dvs september så jag blir ju alltid helt urfattig vid den här tiden på året ;-)


Morgonstund har guld i mun

Gammalt ordspåk det där antagligen. Men det är härligt att vara uppe tidigt (när man väl kommit upp och är pigg) och känna att man har hela dagen framför sig. Nu ska jag snart bege mig ut på en powerwalk, sen blir det ett kortare yogapass. Därefter massa plugg för att på eftermiddagen möta upp Sarahdarlingen för en fika! :)

Tunikan



image424
Finaste tunikan från H&M som jag fastnat för, vill ha den i svart också

18 år

image422..fyller min ena syster idag, (grattis syrran!) Ska på födelsedagsmiddag idag kl 13.30. Trevligt!
Fint väder ute by the way.. Ska ner till tvättstugan nu sen ut och gå en runda innan det är dags att göra sig iordning.

Ha en skön söndag!









uppe med tuppen

Fy vad mörkt det har börjat bli på mornarna nu.. =(
Idag ska jag ialf iväg. Ha en skön & trevlig lördag nu!
By the way..någon som vet ialf dessa snygga boots fortfarande finns att få tag i på TopShop? Fast jag vill ha bruna..



Volumaster

image420Volumaster från Björn Axén, den här har jag letat efter länge..nu har jag hittat den! =)
När csn och lönen för augusti kommer in på kontot nästa vecka ..då!



En ny dag

Igår var ingen rolig dag, massa pendlande hit och dit, stress, stress, jobbigt, jobbigt, panikförberedelser, semenarie och presentation. Blää. Tröttare än tröttast var jag igår. Och så hade inte honey någon mat klar när jag kom hem kl 19 och höll på att dö av hunder *grrrr* (inte ätit något då sen lunchtid kl 11)! Fast han räddade situationen med att snabbt fixa till en god pastasallad. Tur för honom det! ;-) Jag menar..han var ju faktiskt hemma tre timmar innan mig!

Idag är det ialf en ny dag. Lite mindre stressigt. Har en del att plugga och en del att fixa men slipper pendlandet ialf. Och senare idag blir det fika, eller middag på Thairestaurangen med en av mina goaste vänner. Det är ju trots allt fredag..

Ha en bra dag!

Gummistövlar

Vann en auktion på Tradera för några dagar sen, snygga varmfodrade svarta gummistövlar. =) De kom med posten idag, jättefina är de!

Plugg, plugg

image418Imorgon på semenariet ska jag presentera en artikel tillsammans med S. Plus en massa att läsa förutom det. Plugg, plugg med andra ord.
Fast funderar på att baka en päronpaj ikväll om jag hinner..




Bild: Arla

Yosa

image417Till frukost idag blev det Yosa persika-passionsfrukt. Gott!








Härlig höstdag

Idag är luften kylig som den brukar vara i september men solen är framme och värmer! Var ute och gick en runda innan..full av energi nu, ska vara effektiv idag som attans :)
Såna här dagar är det härligt att bo i Sverige..hoppas det blir massor av fina soliga höstdagar ett tag framöver..

Carbonara

Lång dag i plugget idag, föreläsning, semenarie och inlämningsuppgift. Regnat har det också gjort..hela dagen..uh..vill vara någonannanstans..(typ utomlands)..kommit in i en period då jag känner mig rejält trött på Sverige..inte så konstigt kanske, med tanke på höstrusk och vinterslask som väntar..men det är inte bara det..jag vill se något nytt..uppleva något annorlunda igen..inte bara känna hur dagarna går förbi utan att man hinner fånga dem..för man är så upptagen av alla "måsten" runt omkring..

Well, well..Ikväll har jag ialf lagat en god carbonarapasta som C och jag avnjöt i lugn och ro, sen var vi ute och gick en runda. Ibland får man helt enkelt glädja sig åt de små tingen som förgyller vardagen.

Rött

image415Denna tee tillsammans med en lång grå kofta, svarta leggings och ett par snygga boots hade jag inte tackat nej till! =)

 

 

 

 


 


 


 


 

 

 

 

 

 


Loop Button Wallet

image414
bild: Asos

Girls night out

Igår var en väldigt trevlig kväll, C och jag var först på en liten bjudning hos M&M. S fick sina födelsedagspresenter och det pratades, skrattades och dracks vin och åts pizza, sen bar det iväg till stationen för att i sista sekund kasta mig inför tågdörrarna. Haha så nära att missa ett tåg har jag nog aldrig varit, mina darlings Sarah och Susanne hoppade på tåget vid nästkommande station och det var då allt verkligen drog igång. Jag har saknat mina vänner så mkt! Och att få träffa två av mina närmaste girlfriends igår (som jag inte sett på evigheter) och bara släppa loss, beställa in drinkar och dansa, träffa folk och prata och bara ha det allmänt kul var verkligen toppen! Åh jag behövde verkligen det här, ni anar inte..I love my honeybunny very very much, men utan mina vänner skulle livet vara sååå mycket tristare! Tack för att ni finns..
Fotograf: Sarah



Strandpromenaden

Kom precis hem från en uppfriskande 60minuters powerwalk. Gick längs strandpromenaden. Solen var framme och sken och gjorde septemberluften lite mindre kylig. Älskar närheten till havet, havet gör mig lugn.

Nu är det dock hög tid att sätta igång med den där inlämningsuppgiften..it's a bit tricky I'm afraid.

Ha en skön fredag!

Lång dag..

Var på plats i bibblan kl 09 imorse. Hade semenariet kl 13 till 15. Sedan dess har jag suttit på bibblan och pluggat. Köpte mig en ChaiLatte nyss. Mmm..Mumma..det är så gott. Piggar upp lite..vilket kan behövas..börjar bli rejält trött..

Åker med M hem sen vid ca 22. Vilket innebär att klockan kommer vara mkt när jag väl kommer hem..men imorgon kan jag ialf ta mig en liten sovmorgon, en powerwalk utan att stressa och sen sitta hemma och skriva på inlämningsuppgiften..

Ska fira min syster imorgon också, samt min brorsdotter, sen så ska jag ut och festa med mina darlings. På lördag har vi planerat bakis-fika, sen så blir det plugg resten av helgen. Kommer bli fullt upp fram tills på tisdag då jag har inlämningsuppgiften ska vara klar...och det lär ju inte bli lugnare allteftersom heller direkt..mkt nu med c-uppsats och praktiksökande samt en kurs som går parallellt med c-uppsatskursen. Puh! Well well..med lite mindre prat och mer handling från min sida så fixar det sig nog..

Ha en skön kväll!

Morgonmänniskor vs kvällsmänniskor

Sitter vid en dator i Universitetsbiblioteket och bloggar. Tungt att stiga upp i morse. Jag har tidigare varit en väldigt morgonpigg person, kunde skutta ur sängen kl 06 och vara hur pigg som helst. Det ändrades dock när jag bodde i Spanien, då vände man på dygnet ganska mkt. När vi festade brukade vi komma hem kl 07, 08 på morgonen. Och även alla andra nätter brukade F och jag sitta uppe och prata, gå ut och gå en runda, osv och inte vara i säng förrän kl närmade sig 03, 04 någotting. Då var jag "kvällspigg" istället. Problemet nu är bara att jag varken är särskilt morgonpigg eller kvällspigg. Typ trött hela tiden nästan. *Gäsp*

Är ni morgonmänniskor eller kvällsmänniskor?

Idag blir det en massa plugg och semenarie. Min syster fyller dessutom år idag, (Grattis systra min!!!)så hoppas jag inte kommer hem alltför sent ikväll så jag hinner träffa henne och kan överlämna presenterna.

Ha en bra dag!

Fullt upp

Idag är det fullt upp. Massa plugg som måste klaras av. Vill hinna träna också. Ut och jogga. Eller kanske en runda till gymet för de har fri träning denna veckan. Hmm..får se.. Ha en bra dag!


Att få en blomma

Idag överraskade min älskling mig! Han kom hem med en jättefin blomma och en lyxig chokladask till mig! Av ingen särskild anledning alls, bara sådär, hux flux liksom. Det var väldigt oväntat..men gu' så glad jag blev! Förgyllde verkligen min måndagskväll. Att få en blomma..det kan göra någon väldigt glad...

Kärlek är ett av de få ting som bara blir större när man slösar med den..


Snyggare

Den här modellen var ju snyggare. Sony Ericsson S500i. Gillar färgen! Den gör mig glad (påminner faktiskt lite om färgen min balklänning jag hade på studentbalen, skimrande guld/pistachgrön). Den känns mer som "jag" om ni förstår. Fast den andra (K810i) har bättre kamera m.m..men tycker den är lite tråkig i designen..Ååh..hjälp! Dagens i-landsproblem förstår ni ;-)

Nää nu måste jag återgå till verkligheten..massa plugg på schemat..samt ett träningspass och bokad tid i tvättstugan.

image405

K810i

Kom ganska nyligen hem efter att ha varit barnvakt åt mina söta brorsbarn, medans M&M varit på kräftskiva. De verkade haft det trevligt och så har jag. A & S är såna go'a ungar.

Känner mig inte så trött så satte mig framför datorskärmen lite. Har fortfarande inte köpt någon ny mobil efter att min gamla gick i kras. Har använt mig av C:s mobil hittills (satt in mitt simkort i hans mobil). Men vill så klart ha en egen. Är riktigt sugen på sony ericssons K810i. Inte så mkt för designen skull (föredrar nog egentligen mobiltelefoner som man kan "vika" ihop) som för funktionerna. Hmm..men får fundera lite till innan och om jag slår till.

Är det någon som har just denna modellen? Isf vad är bra/dåligt med den? Eller finns det någon annan mobiltelefon jag borde få upp ögonen för istället? Tipsa gärna! För jag behöver hjälp att välja en bra mobil, om jag nu ska lägga pengar på en ny.

Randigt

image397

Nyinköpt oversized tunika/klänning

image400

Nyuthämtat paket med denna oversized skjorta från Glitzy

Finaste sjalen

Idag gick semenariet hyfsat ok även om jag mådde piss innan. Tog en del tabletter som skulle hjälpa men blev bara illamående istället. Men som sagt. Det gick ok idag ialf.

Shoppade en jättefin blommig sjal från Indiska på stan senare. Endast 79, 50 kr kostade den. Jag tror jag är kär. Den är så fin. Bild kommer senare.



Letade även efter en speciell Friis&Company väska. Den är liksom brokadmönstrad med bruna toner. Någon som sett den i någon butik någonstans? I Växjös MQ butik var det inte många Friis kvar överhuvudtaget.

Den här kom också hem till mig idag. Sitter jättebra och jag känner mig så fin i den.

Höstdeppig?

Ingetting känns särskilt kul just nu. Det är bara en massa "måsten" och en massa press. Och det går så mycket energi till att oroa sig för allt..för framtiden. Att hälsan krånglar gör saker och ting ännu värre. Har ingen energi över till någotting längre.

Update:

Har varit hos läkaren, (igen) och tagit prover. Det skulle vara så j-a skönt om de sa sen när proverna kommer tillbaka.."nu vet vi varför du haft såna besvär".."och om du gör si och såhär så kommer du slippa besvären". Önsketänkande..

Känner mig ialf lite piggare nu, solen skinner så härligt, så orkar inte vara deppig just nu. Sol, underbara sol, vart har du hållit hus i sommar? Jag hade behövt dig då.  ;-)

Nu börjar det..

C-kursen drog igång igår. Det blev en lång dag, gick upp kl 05, var hemma på kvällen kl 19. Introt på kursen var avklarat ganska snabbt men satt sen i bibblan och pluggade samt kollade upp lite inför praktiksökandet.

Idag gick C och jag upp kl 06 och gick ut och "powerwalkade".

På förmiddagen har jag varit och hämtat den nya, fina cykeln som vi har köpt till mamma i födelsedagspresent. Den är så fin! Hoppas verkligen hon blir glad för den nu. Fast det tror jag att hon blir.. :)

Nu måste jag plugga några timmar..många sidor att läsa igenom till semenariet imorgon. Ska hinna träna lite också hade jag tänkt innan kvällen.
Ikväll ja..Typiskt när två grejer krockar och man vill gå på båda.

Fyndat

image396Ja jag vet. Sommaren är över. Kunde ialf inte motstå denna söta tunika för endast 134 kr.

Bild: Asos















Made by ME

image394

Min batiktröja jag gjorde för några dagar sedan. Ganska nöjd. Ska göra en ceriserosa till min systerdotter också. Håll tummarna för att den blir lyckad.

Drop-in

Igår var ingetting särskilt roligt alls. Allt kändes tungt, jobbigt och ledsamt.

Idag är däremot en bättre dag. Gick förbi Klippkompaniet som visade sig ha drop-in på lördagar och fick tag i en av de sista åtråvärda kölapparna. Frisören, en jättetrevlig tjej, bara något år äldre än jag själv, klippte bort de slitna topparna och klippte upp håret lite + sneluggen fick sig ett rejält lyft. Nu är mitt hår mkt fräschare och jag känner mig (nästan) som en ny människa. Kändes faktiskt som en del sorger och bedrövelser försvann med de (minst) 8 cm som klipptes bort av håret.

Kändes också skönt att spontant bara få för sig att "nej nu ska jag klippa mig" och sen göra det. Har varit väldigt dålig på spontana grejer på sistone. Det har varken funnits tid eller lust, men ska försöka bättra mig, för jag mår så bra av det. Att överraska mig själv liksom. Riktig boost för självkänslan.

RSS 2.0