Sol

Det var ialf solsken hela vägen upp till Växjö idag..ser ut att bli en solig oktoberdag..(det är nog det enda positiva med den här dagen)..synd att jag inte hinner njuta av det bara..

image486

Vinterkallt i mitt hjärta

I think I am depressed or something..

Jag fattar inte hur jag ska hinna..och framför allt fattar jag inte hur jag ska orka..?

Jag är så trött..och ledsen i mitt hjärta..det blir väl så ..när livet är all work and no play..

Jobbigt, Jobbigt

image498

Gissa vem som målade denna tavla?

Sammanfattar ialf mina känslor ganska bra för tillfället..

Plugg

image497

Dagens tema: Plugg. Gråtoner och tristess, stress och längtan bort..


Kul? Jag kan komma på roligare saker att göra än att vara student just nu..som dessutom inte skapar så mycket ångest heller..men man kan ju inte ge upp när man kommit så här långt..

By the way..

Pluggsnacks: Paulins nötblandning är riktigt gott..och nyttigt..tänka sig..






H&M spring 2008

Igår när jag kom hem vid 20.00 efter en lång dag på universitetet så låg H&Ms förhandskatalog och väntade på mig..Jipphie tänkte jag men det var tyvärr inget särskilt..hade hoppats på mer blommiga blusar och klänningar men men..hittade några plagg dock som jag säkert kommer beställa..

Mission Impossible?

Skulle behöva dela upp mig i 5 personer nu..en som fokuserade på praktikansökningarna, en som satt med C-uppsatsen, en som satt och klurade över med den nuvarande delkursen studier som är som grekiska för mig, en som tog igen den senaste månadens förlorade sömn och en som bara struntade i alltihop, gick ut på en promenad, umgicks med familjen och tog en sista minutenresa bort från allting.

Alldeles för mkt att göra och noll enegi?

Join the club..

Fridfullt

image493

Hösten visar sig från en av sina bättre sidor..

Morgontrött

Det blir svårare och svårare att komma upp om morgonarna..T R Ö T T!

I natt drömde jag ialf något trevligt till skillnad från dessa stress mardrömmar jag haft de senaste nätterna..

Jag drömde att jag vunnit flygbiljetter till Barcelona och till LA! Synd att det bara var en dröm..men det var ialf en trevlig dröm som sagt..

Till universitetet idag igen ..föreläsningar hela dagen..eller vad jag ska kalla det..blir nog intressant ialf för det handlar ju om min utbildning..typ arbetsmarknadsdag med tidigare studenter på programmet som berättar om deras praktikplatser samt de som har kommit en bit på väg och har fått spännande jobb efter sina avslutade studier..så inte tråkigt direkt..men jag är så trött och kommer bara bli tröttare..

På kvällen måste jag dessutom plugga..så kan inte ta det lugnt då heller..

Ingen perfekt idealfredag direkt..men hey..så kan det vara ibland..

Nu ska jag äta frukost..sen bär det iväg..

Ny dag, nya utmaningar..

Tisdag idag. Blir nog en lika tråkig dag som igår. Måste plugga, samt tvätta + skriva ansökningar med mera. Men men..lika bra att sätta igång med allt..

Ikväll blir det ialf återigen en promenad med mina två "grabbar" sen ska jag nog unna mig att titta på Ugly Betty kl 20.00. Hann se de flesta avsnitten förra säsongen och gillade serien, så vill nog helst inte missa säsongsstarten ikväll..men det beror på hur mycket som har blivit gjort tills dess..

Längtar tills jag har ett liv igen..som inte bara består av plugg..

Ha en bra dag!

image488

Kvällspromenad

Ååh vilken tråkig dag! Pluggat precis hela dagen..från kl 07.30 fram tills kl 18..många långa och sega kapitel att ta sig igenom och dessutom hundra stycken (känns det som) diskussionsfrågor till nästa semenarie att göra..have no life at the moment..

Nu ska alf jag och min Honey och Kaiser ialf ut på en kvällspromenad..ska bli skönt att rensa huvudet lite och få lite frisk luft..

Tre blommiga favoriter

image487

Tunika från H&M, underbart fin bohochic blommönstrad klänning som jag gärna hade haft i min egen gaderob och en blommig sjal i ylle som budats hem på Tradera..

Dagens skogspromenad

image485

image486

På hösten blir jag en riktig liten skogsmulle...

I'm in Love

image482


Denna blommiga tunika är helt enkelt Lovely tycker jag!
Bild: H&M

Fredag idag..

image481Det var en lång dag igår. Så trött efter ca 9 h i plugget. En positiv nyhet ialf, som jag fick reda på igår, var att jag fick VG på den första delkursen denna terminen. Lite oväntat så blev glad! Men man kan inte leva på gårdagens bedrifter alltför länge.... måste plugga nu sen köra till La universidad och ha semenarie..är väl hemma igen vid femtiden i eftermiddag. Hoppas kvällen blir lugn ialf, för i helgen har jag som vanligt en hel del som behöver göras, plugg, ansökningar m.m. Får se hur mkt som blir gjort..

Hur tänker du/ni spendera den stundande fredagskvällen? Festa, mysa i soffan eller träna kanske??








Psst..denna cardigan gillar jag, funderar på att klicka hem den. Bild: H&M

5 KM x 3

I lördags joggade jag 5 km, i måndags kväll likaså (istället för promenaden som det var tänkt), och ja faktiskt ikväll också! Jag är ganska nöjd med mig själv nu faktiskt..ska bara se till att hålla i den goda trenden framöver också..

image479Nu blir det lite mys framför TVen, citronte och Bonde söker fru. Därefter blir det plugg någon timme till sen sova.




Jobbig måndag

Det har varit en jobbig dag idag, och den är inte över än.. Resten av veckan kommer se likdan ut, ser det ut som. Tusen saker att göra så det känns som om jag försöker hålla alldeles för många bollar i luften samtidigt just nu..
Snart blir det ialf en paus..honey och jag ska ut och gå en runda..skönt att få rensa tankarna lite..det kan verkligen behövas!

Resminnen piggar upp ialf upp mig en smula!

image476

Från Dublinresan i våras, Dagstripp till Howth, på väg till fyren..det gick uppför hela tiden..

image477

Dublins mysiga små gator..här bodde vi..

image478

Howth igen..fin utsikt..vi hade först gått uppför väldigt länge, sen bar det neråt till fyren..

Träningsvärk

Vilken träningsvärk jag har idag! Den är inte nådig. Stretchade antagligen för lite igår efter joggingturen. Riktig tråk-söndag är det också. För det är soligt höstväder och jag vill ut och på en powerwalk, men har tusen andra saker som måste göras. Mest en massa plugg men även annat stuff. Suckar. Stress, stress på en söndag..

image470

Gårdagen var nice ialf..rogivande miljö..


Mysig höstdag med tokrolig felsägning

Biokvällen igår var jättemysig. Filmen som vi såg var mysig och bra, en helt underbar sago/fantasyfilm faktiskt. Orginell, rolig, spännande och romantisk. Helt klart underhållande!


Idag startade jag dagen med plugg. Vid lunchtid körde jag och hämtade upp mina systrar, sen körde vi till en skön och lugn plats ungefär 2 mil från där jag bor. Skog, sjö, motionsspår, bastubad finns det tillgång till där. Vi hade min brors söta hundar med oss. Mina systrar promenerade med dem medans jag joggade 5 km. Jobbigt var det, ovan vid att jogga som jag är, men skönt efteråt!

Solen var framme och sken och värmde, men det var ändå ganska kallt. Mysig höstdag ialf..

image472

Mina systrar & Liz och Pia som springer kors och tvärs

Rolig felsägning..

Efter joggingturen/promenaden så åkte vi hem till min bror. När vi kom dit och skulle öppna bildörren och släppa ut Pia och Liz blev det lite tumultartat och min ena syster frågar min andra syster:

-"Har du Liz?"

Då säger min andra syster: -"Nej Pizz!" (Felsägning hon råkade sätta ihop Pia & Liz när hon menade Pia haha)

varpå jag hojtar till.. -" Va! Har de kissat i bilen!? Oh nej! "

När vi får koll på situationen igen, viker vi oss nästan dubbelt av skratt..det blev ju så tokroligt eftersom jag inte hörde min ena systers fråga, utan bara när min andra syster hojtar "Nej Pizz!" (som visade sig vara en kul felsägning) och sen jag som hör ordet "piss" och tror att det hänt en liten "olycka" och utbrister "Va! Har de kissat i bilen?"
hahaa det var komiskt faktiskt..skrattar ännu när jag tänker på det.. =))


Bio och popcorn

Har nyss haft ett segt semenarie..det blev segt för det är ju trots allt fredag idag..har dessutom skickat iväg den sammanställda kursutvärdering, så nu är det ialf ur världen..ska kolla en grej om praktiken nu sen ska jag köra hem....
Ikväll ska jag och honey BIO! =) Vi ska se filmen Stardust. Får se om den är bra..men det ska ialf bli mysigt att gå på bio..det var såå länge sen sist jag satt i en biosalong nämligen...och biopopcorn av godaste sorten tackar jag inte heller nej till.  =)

image468

Rosa bandet

image465Det finns många sätt att stödja Rosa Bandets insamling till förmån för bröstcancerforskningen. Är du medlem på Facebook, kan du värva vänner och skänka pengar enkelt genom att skicka sms. Du kan köpa ett rosa bandet på Lindex med mera. Ett annat sätt att stödja insamlingen är att klicka hem Rose Petal Salve från Accesora. Under oktober månad skänker nämligen Accesora hela vinsten till just Rosa Bandets insamling..(bild: accesora.se)



Ta vara på livet ..och varandra..(bild: min egen)

image467


Uttråkad och stressad

Kan man vara uttråkad och stressad samtidigt? Tydligen..för det är så jag känner just nu..vill att det ska hända lite roligare saker, vill resa, göra något kul tillsammans med C, så det inte bara blir det här vardagliga hela tiden..känns som om det tär på mig, på oss..samtidigt känner jag mig stressad över plugget, och allt som ska fixas..

Jaja dagens positiva (hittills) är att jag kom ut i morse på en powerwalksrunda (60 min) trots att det var svinkallt ute....
Solen börjar emellertid leta sig fram nu, så hoppas det blir varmare senare på dagen ialf..
Nu blir det plugg med mera.

fina höstfärger från fikan i lördags ..

image461

Ny dag, ny vecka

Jaha..måndag igen då. Funderar på att ge mig ut på en powerwalksrunda snart..sen måste jag fila på mitt cv&personliga brev, skicka iväg ansökningar om praktikplats, samt sammanställa en kursutvärdering, kika i nya kursboken får jag nog också göra..med mera med mera..men först alltså..en runda med min Mp3 bland alla vackra höstträd..

image460

Det är underbart..

..att ha en vän som du gumman, tack för att du finns, du säger att jag är ditt lyckopiller, men det är nog mera du som är mitt! Underbar fika idag. Solen sken, det var riktigt varmt så vi satt på uteserveringen omgiven av alla dessa vackra höstfärger. Helt enkelt a lovely day..

Sist kvar, de fick nästan sjasa ut oss vid stängningsdax, vi ville ju inte gå därifrån, det var så härligt i solen..kändes inte som Sverige i oktober direkt..

image458

image459

Strandpromenaden igen

Vad härligt att powerwalka, en hel timme blev det, full fart, bra musik i lurarna, men framför allt var havet så vackert idag, vackrare än vanligt, kanske för att jag bestämt mig. Nu får det vara nog med att må dåligt. Nu får det vara nog med att "slå" på mig själv. Nu ska jag må bra! Och den här dagen är bara början på allt härligt som komma skall. Allt är möjligt. Och jag är bra! Så det så!

In i duschen nu om det ska bli någon fika på stan. Lovely lovely. :)

En bild från en annan dag, en annan promenad..

image457

Utläst

image456Precis läst ut Är det någon där? av Marian Keyes. Den var bra, sorg blandat med humor, så som livet kan vara ibland..Nästa bok som står på tur är Mer självkänsla av Mia Törnblom eller kanske Harry Potter and the deathly Hallows..och nej tack jag behöver inte fler personer som talar om för mig hur den slutar..jag vet det redan! Nu ska jag ut och powerwalka..senare idag blir det fika med Sarah-darlingen. =)

This stupid assignment..

..it's killing me! =(

Uppdatering kl 20.47: Äntligen klar! Med första utkastet..måste korrekturläsa..dessutom blev inte resultat av studien alls som jag förväntat mig vilket gör att hela uppsatsen nästintill faller ihop..kul..jaja det är ialf försent att ändra på hela konceptet nu ändå..ska presentera studien muntligt imorgon också..

Södra Afrika

image455

Om mindre än en månad åker en vän till mig till Sydafrika. Han börjar där och ska resa runt i södra Afrika i nästan tre månaders tid..samtidigt som han får betalt från sitt jobb hemma (han har massa komp och betald semester att ta ut). Jag avundsjuk? Nää inte alls...

Bilden hittade jag här.

BagLady

image454

Fin väska från Åhlens.

Gold&Orange

image453

Orange och guld är så snyggt ihop när det kommer till smycken tycker jag. Gillar mitt oranga VITA-inspirerade armband från KyssJohanna som jag använde flitigt i sommras..och nu har Cocoo fått in ett som påminner om det. Superfint!

Drömmar om Europas storstäder

image452
Barcelona, bild: Airtours

Min ena bror är i London denna vecka på jobbkurs. Jag vill också. London är niiice. Jag drömmer om att åka till Barcelona i höst. Honey är mera sugen på att åka till Rom. Jag åker gärna till Rom igen, men är mera sugen på Kataloniens huvudstad eftersom jag inte varit där. Paris är bådas vårdröm (alltså vi vill åka dit på våren). Annars åker jag gärna till Madrid igen.♥ Många drömmar om weekendresor till olika europeiska storstäder har jag. Tänk om man kunde vinna på Triss eller något. Då hade jag åkt bums, och tagit alla mina vänner med mig. Ååh vad härligt det hade varit! Drömma kan man alltid..

Another Oversized tee

image449

Kan man egentligen ha för många? Inte jag ialf..denna kom hem till mig idag. :)

A-brunnar

image448

Varit ute på en powerwalksrunda. Kom och tänka på en sak. Jag underviker alltid att gå på A-brunnar. Gör ni också det? Tror jag har med mig det från de första åren i skolan, då klasskompisar sa att man inte skulle gå på A-brunnar, för det betydde otur. K-brunnar däremot gick jättebra att gå på. För de stod för K Ä R L E K. Konstigt att en sådan grej för länge sen fortfarande kan få mig att kvickt hoppa undan ifall jag upptäcker att jag är nära på att gå på en A-brunn..lite knäppt faktiskt..men det kanske finns fler som jag därute? ;-)

RSS 2.0