I passed the exam

Jag klarade höstterminens andra delkurs. Jag som trodde jag skulle få komplettera, men han skrev att hade jag bara svarat på den sista frågan också (frivillig fråga) så hade jag fått VG, så det känns ju bra ialf..även om inget annat gör det just nu.. Men jag är ialf tacksam för att jag klarade den för jag annars kanske jag bara gett upp nu när allt känns skit och det känns som ingetting spelar någon roll..men än finns det lite hopp antar jag..

Praktik i London

Jag fick praktikplatsen i London. Jag hade varit överlycklig i vanliga fall. Men ingetting är som vanligt längre. Allt är bara upp och ner. Och jag börjar tvivla på allt. Jag har vunnit en praktikplats men förlorat något för mig mycket viktigare. Jag vet inte om jag orkar gå igenom det här en gång till. Jag vet ingetting längre.

Lush.se

Lush har gjort en bra grej av Julen 2007, på deras webshop kan man läsa följande:

image534"Lush har ett brett sortiment av gröna gåvor för miljömedvetna som är utmärkta alternativ till de vanliga överförpackade julklapparna. Samtliga presenter är inslagna för hand i 100 % återvunnen kartong och papper och största majoriteten är knutna med återvunna band. I år hoppas vi på Lush att kunna minska mängden av skräp som brukar hamna på tippen efter jul." (Lush.se)


Dessutom är deras produkter inte testade på djur!




the Body Shop


image533

Den här kroppsvårdsserien, Cranberry, från the Body Shop önskar jag mig julklapp =)
Doftar såå gott!

Bra dag/kväll igår

Det blev en mysig dag igår, shoppade en body butter till Sarah i present inne i stan, och var smakråd till min syster som behövde shopa lite kläder, sen åkte vi hem till La familia. Mamma och jag gick på julmarknad på landsbygden. Det var tända marshaller längs med nästan hela den långa landsvägen fram till marknaden. Mysigt marknadställe. Lite tidigt för att få riktigt julfeeling bara.

Kl 18.30 var jag på plats hos Sarah, kom dit samtigt som Josse och gänget, det bjöds på (veggie) pizza och vin (det jag drack ialf), singstar och falsksång, babbel och skratt. Mucho trevligt. När de andra skulle dra vidare ut sen vid 00-tiden så ringde jag dock min C och bad han hämta mig. Tröttheten och mensvärken fick mig att inse att det var lika bra att avsluta kvällen när man hade som trevligast. Ganska skönt att vara hyfsat pigg idag ialf för jag har mycket att göra.

Ha en skön söndag!

Lördag

Idag ska jag nog köra till K-na för att se om jag hittar några vinterstövlar.
Ikväll blir det en sväng till Sarah, som har födelsedagsparty. :)

Inombords känns allt lite kaosartat, jag vet inte om jag ska våga hoppas eller inte..men ååh vad jag vill nu..jag vill, jag vill..hoppas "the director" har lite telepatisk förmåga så hon hör mig nu, för jag vill!! Hör du, välj mig! ;-)

Usch jag kommer bli så besviken om jag inte får platsen.. =(
Varför var jag inte ytterligare lite mer "på"..well well to late to think of that now..

Nä nu blir det stan, sen C-uppsatsplugg, sen födelsedagsparty.

Ha en trevlig helg!

Ciao

H&Mpaketet

Jag hann inte hämta ut paketet igår, annat kom ivägen. Men nu har jag varit och hämtat ut det. Det här hade jag beställt;

image529image530


Sjalen är jättesnygg, tröjan gillar jag skarpt, så skön på dessutom..helnöjd!

image532


sen var det klänningen..alltså den är skön och snygg, men kanske något lång och dessutom en aningen för stor, tyvärr tror jag att om jag går ner en stl som kommer den vara för tight..hmm..den får nog åka tillbaka ändå..får se mig om efter något annat att ha på mig på nyår..

Love in the time of Colera


Jag vill se denna film, storyn bygger på en bok skriven av Gabriel Garcia Marquez

image527

Shakira (soundtrack till filmen) på premiären av Love in the time of Colera.. snygg klänning!

Bilden hittade jag här.

Princessklänning för de små

image524Vilken söt liten princessklänning, gråsilvrigt är supersnyggt ju, synd att man inte är tre år längre bara ;-) Haha nej men kanske ska köpa den till min brorsdotter, tror att hon skulle gilla den!

Ska faktiskt hämta ut ett paket från H&M idag med lite partykläder i, får se om det är lika fint på som det såg ut att vara på hemsidan..annars åker det tillbaka..men om det är lika snyggt, ja isf har jag nog nyårsklänningen fixad ialf.

=)






Bild: H&M

Tillbaka efter snabbvisiten i Sthlm

Så då var man hemma igen. Eller ja jag kom ju hem igårkväll vid 23 tiden visserligen, men då orkade jag inte blogga..

Åkte ju upp i söndags kväll till Sthlm, Susanne kom och mötte mig på Centralstationen vid 19 tiden och så gick vi och åt lite mat på Burger King haha fancy or what? ;-) Resten av kvällen gick åt att uppdatera varandra om vad som hade hänt sen sist vi sågs. Susanne fick även en försenad födelsedagspresent. Utan att veta om det så hade jag lyckats med att välja ut en sak som hon önskade sig, så det var ju bra.

Igår innan min intervju åkte vi in till Gamla stan och vandrade runt lite på smågatorna där, vi åt lunch på Kaffekoppen i gamla stan, jättemysigt ställe och god mat (även om jag inte fick i mig så mycket av min kycklingpaj pga nervositeten) sedan bar det iväg till östermalm för intervjun. Guu vad nervös jag var innan, men när intervjun väl började sedan så kände jag mig lugn faktiskt. Det gick bra! Det är tydligen väldigt många som söker praktikplats hos dom så man får ju se..men det känns toppen att jag kunde gå därifrån med stärkt självförtroende. The director var hur trevlig som helst och det kändes verkligen bra, en del frågor var såklart lite kluriga att svara på men överlag så kändes det som sagt väldigt bra, så det är väl bara att hålla tummarna nu, om en vecka så vet jag ialf..tills dess är det väl bara att fortsätta söka andra praktikplatser och komma igång ordentligt med C-uppsatsen..

Efter intervjun mötte jag upp Susanne igen och vi hann dra en vända på stan och kolla in H&M, Topshop, Åhlens city, FACE med fler butiker. Det blev inte så mycket inhandlat men ett par fina örhängen från Pilgrim fastnade jag ialf för så jag blev nöjd =) Vi hann även ta en fika på ett fik i närheten av Segels torg innan det var dags att åka ut till Arlanda igen.

Och nu är man alltså tillbaka i verkligheten, tillbaka i kaoset med C-uppsatsen med mera..och allt är som vanligt igen..men ändå inte..

En till!

Man kan nästan säga att jag har börjat "samla" på blom/brokadmönstrade väskor..

Här är senaste tillskottet i samlingen.. en vintageväska jag "fyndat"..I love it!

image522

Jag vet inte..

..om det är den här månaden som tynger ner något så fruktansvärt..men inget känns särskilt kul eller roligt just nu..

Sol och värme..please give me..

image521

Någonstans i Spanien, svalt inne, varmt och soligt ute, jag sitter i mitten av två världar..take me back..

Sparkling

image517


Tycker faktiskt att den här gråsilvriga klänningen från Asos är ganska så fin, passar till nyårsfesten kanske?

Estockholmo here I come

Blir en snabbvisit i Sthlm i slutet på veckan, från söndag kväll till måndag kväll. Önskar jag kunde stanna längre nu när jag ändå får åka upp men plugget sätter käppar i hjulet, är ju ingen nöjesresa heller direkt, ska upp för en intervju, men det ska bli spännande och jag hoppas det går bra. Biljetten är bokad nu ialf.

=)

The test

Jag gick ju vidare till omgång 2 i deras ansökningsprocess. Steg två var ett man skulle genomföra ett test med tidspress. Sen väljer de praktikant utifrån resultatet på testet. Har precis mailat iväg det. Vi fick bara 2 h på oss och väldigt få instruktioner så det var svårt att veta hur man skulle gå till väga..men det är väl det som är meningen antar jag, de vill se hur man reagerar på det..

Gick nog inget vidare..men men man kan inte göra mer än sitt bästa..Skulle så gärna vilja få platsen..det skulle vara helt otroligt utvecklande att få se hur de jobbar på en ambassad och vara en del av det..särskilt när ambassaden ligger i Australien också! Väldigt intressant att få veta mer om aboriginernas situation och vad regeringen gör för att förbättra den..ååh, jag vill!! Men men..som sagt..tror inte det gick så bra så..well well we'll see..

Farväl

Det är inte direkt varje dag man går i kyrkan..
Idag var jag där ialf, för min ena faster (har 6 st) gick bort för en tid sedan, och idag skulle hon urnsättas efter gudstjänsten..

Min faster var alltid så glad och skrattade jämt på våra släktmiddagar, hon hade alltid ett leende till övers..jag har förstått nu på senare tid att hon nog skrattade så mycket hon kunde för att dölja all smärta som hon bar på...varje liv har säkert sin del av tragiska inslag, hennes hade en hel del..utan att nämna det hon gått igenom innan så bara sättet hon dog på... en höftoperation, hon hade gått och haft ont så länge, men hennes värden var dåliga och det blev något fel, de upptäckte sen att hon hade cancer och en vecka efter så var hon borta...

Ibland stämmer verkligen ordspråket; Life's a bitch and then you die.

Jag kommer ialf ihåg hur du skrattade och alltid var så glad, jag kommer ihåg att du var på min konfirmation, har ett minne av hur du kommer fram och ler stort och kramar om mig och säger hur fin jag var och hur fint jag sjöng, och jag minns den vackra tavlan jag fick av din konstnärsman, han som inte heller finns längre..

När jag körde hemåt så ville jag bara fortsätta köra och köra..
Har ni också känt så någongång? Jag ville bara forsätta köra och inte stanna, inte svänga av på avfarten utan köra vidare..vara på väg..inte stå still..jag ville bara vidare..fortsätta framåt..det fick mig att känna mig lite fri på något vis..


Man blir så tyngd av en massa skit..och känslor som bara trycks undan..för det är j-t jobbigt att vara en person som tar in alla andras känslor samtidigt som man brottas med sina egna..

Så det var väl därför jag ville fortsätta köra..

för att behålla den där framsmygande frihetskänslan lite till..den kommer så sällan numera..

Jag hoppas ialf det finns en himmel där du numera kan känna dig fri och lycklig..

Farväl.

Visst är den fin?

image516

Lo echo mucho de menos



Denna låten spelades på radion när jag körde hem från träningen tidigare ikväll, den påminde mig om hur mycket jag saknar Spanien och La Vida Loca..


Partytime


image512image510

Nyheter från H&M

November

Inga fina löv kvar på träden längre..ingen höstsol som värmer och piggar upp..November är inte min månad..

image504

Oktober månad var verkligen underbar i år, men nu när vi är inne i November så längtar jag bort, bort..till någon varmare och ljusare plats..

image507

image509

image508

Minnen från riktigt fina dagar i oktober..

Förhandsbeställningen

image503

En lejongul tunika, ett par örhängen, en brun väska i skinnimitation plus några andra plagg..

Nu tillbaka till hemtentan..

Hemtenta

Hemtenta resten av veckan..så j-a svår..och jag är så himla trött på all stress och press..*Suckar* och all ovisshet..men men det är väl bara att kämpa på antar jag.

Jag är ialf otroligt glad för min älskade C, min familj och mina vänner. ♥

Positivt och negativt..

Positivt: Jag har gått vidare till "den andra omgången" på två bra möjliga praktikplatser..Det ena i London det andra i Canberra..kanske intervju i Sthlm i slutet av månaden..

Negativt: Om jag skulle få platsen..så vill båda ställena att jag börjar redan i början på januari..vet inte riktigt hur det ska gå till när min C-uppsats måste vara klar innan jag åker och den inte avhandlas förrän i slutet på januari..


Peace

image502

Mina nya örhängen =)

Ny pryl i sovrummet..

Min honeybunny håller äntligen på att få upp mitt "toaletttbord" från IKEA, ganska länge sen vi köpte det..men det blir fint..nu fattas bara spegeln, lamporna och tavlorna..tar kort när allt är klart..det är ialf så som på bilden (som jag tog på IKEA) som vi försöker efterlikna..

image501

En promenad i solen..

..kan göra underverk för humöret! Jag känner mig hundra ggr positivare idag än jag känt mig på mycket mycket länge..

Har haft en tung period ganska länge nu, och den är inte över ännu..men nu när jag tog mig tid till en powerwalk så mår jag mycket bättre! Har fortfarande 1000 grejer på en och samma gång och mycket oro inför framtiden..

MEN..idag, just nu, så kan jag se alla möjligheterna istället för alla hinder..

Det är November, men solen skinner idag och massa löv är fortfarande kvar på träden och Havet var blått istället för grått!

image500

Vad tycks?

Vintage väska med vackra broderier som jag budade hem från Tradera.

image499

RSS 2.0